הטבעת אנית המעבר "קינשוּ מארוּ" – 1 במאי 1904

תלגרמות של הצפירה.

16 (29 אפריל).

[…]

וולאדיוואסטאק. ביום 10 לח"ז בעלות השחר יצאה פלוגת אניות-המרוץ תחת דגל האדמירל יעססען ותבוא ביום 12 בבקר לגענזאן ותעמוד הרחק חמש מיל ממבוא המפרץ. האדמירל שלח אל מפרץ גענזאן שתי אניות-פחים, תחת פקודת הלייטננטים אלכסנדר פעלל ודימיטרי מאקסימאוו. כבוא אניות-הפחים בשעה 11 אל פנים המפרץ מצאו שם אנית-סוחר יאפאנית „הויעמארו“ המכילה 500 טון ויצוו על המלחים לרדת אל החוף במספר 30 איש. אחרי קחת התעודות והדגל הטביע מאקסימאוו בפח את האניה, ואחרי כן שבו אניות-הפחים אל האסקדרא. כל מעשהו בגענזאן ארך כארבע שעות. בגענזאן בחוף לא נראו אנשי צבא, המפרץ היה ריק.

בליל 12 (25) אפריל בשעה 11 נראתה ונעצרה במרחק 12 פרסא מלשון ים פלאקסין אנית מעבר יאפאנית גדולה, מכילה 6000 טון, „קונטשימאר“ שמה, אשר נתעתה לחשוב את האסקדרה שלנו ליאפאנית, ותתן אות כי היא מובילה פחם באניות, ועל הרמז הזה קבלתה מענה ברמז, כי תעמוד על מקומה. ויהי כאשר ראו אנשי האניה כי שגו, וימהרו אל סירות ההצלה מעבר האניה מימין ויתאמצו להמלט מפנינו, ואולם כלם נתפשו ע"י סירותינו. אנשינו אשר נשלחו אל האניה ההיא מצאו שם ארבעה כלי תותח בעלי חלל 47 מילימטר, ואולם אנשים לא נראו בה בתחלה ואך אחרי כן נמצאו טמונים בחדר אחד ששה אפיצירים של חיל רגלי, והם נכנעו תיכף. ויוסיפו אנשינו לחפש וימצאו בירכתי האניה צפונים 130 איש צבא מחיל הרגלי. וכאשר הוצע לפניהם להכנע מאנו לשמוע.

אדמירל פטר בֶּזוֹבְּרָזוֹב, מפקד השייטת הוולאדיבוסטוקית. מקור: ויקישיתוף.

אז הודיעו את הדבר להאדמיראל אשר נמצא ממרחק 8 בבלטים, ויבוא צו אל אנשינו כי יעזבו את האניה. וכאשר נקרבה הסירה ירו אנשי הצבא מן האניה „קונטשימארו“ ויפצעו שני אנשים משלנו. אז נתן צו להשליך מוקש אל תחת האניה ההיא ולירות פעמים אחדות, ואחרי חצי שעה ירדה האניה מצולה. מלבד צרכי היריה ומזון וצידה הובילה האניה ההיא בעד האסקדרה של נאקאמורא כאלפים טון פחם. מספר האנשים אשר נלקחו בשביה מן האניה ההיא 183 איש ובהם 17 אפיצרים בני מדרגות שונות, ואנשים אחדים אשר לא נודע תארם, בס"ה 210 איש. לפי הנשמע הלכה בעת ההיא אסקדרה יאפאנית במספר 10 אניות אל מול וולאדיווסטוק ואך לא הגיעה שמה, כי מפאת העלטה נפגשה באסקדרה שלנו ותתפזר.

בין השבויים יש שר אלף אחד ואפיציר אחד של הגיניראלשטאב היאפאני. בין אנשי הצבא השבויים הכירו יושבי העיר איזה יאפאנים אשר ישבו לפני המלחמה בוולאדיוואסטוק בתוך בעלי מלאכה.


"הצפירה", שנה שלושים ואחת, מס' 88, 1 במאי 1904, עמ' 3. העתק דיגיטלי באוסף עיתונות יהודית היסטורית של הספרייה הלאומית.

Kinshu Maru, מובלת חיילים (transport ship).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s