אנית „ירושלים“
– הלויד טרייסטינו החליף את שם האניה „קרקוביה“ בשם „ירושלים“.
– באניה „איטליה“ שהביאה מאות עולים לא"י אירע אסון. ליד נמל לרנקה אשר בקפריסין נפל אחד המנופים, בו במקום נהרגה העולה מליטא שרה חיות ופצעה שתים מהנוסעות. הפצועים הובלו לבית־החולים בלרנקה. גופת הצעירה הובאה לקברות בתל־אביב. בלי פומביות, מפני האסון הנ"ל שקרה באניה „איטליה“, נערכו ביום ב' הפתיחה הרשמית של סניף הלויד טריאסטינו בתל־אביב ופגישת העתונאים עם רב החובל של אניה זו ה' אומברטו שטיינדלר, ליובל הפעם המאה לבואו לארץ. למסבה באה קבוצות עתונאים ומספר מוזמנים, בתוכם הקונסול האיטלקי ביפו, מנהל חברת לויד טריאסטינו ה' קאזאטי, הרב עוזיאל ועוד. ה' דיזנגוף פתח בדברי אזכרה קצרים לחלוצה שנספתה על האניה ובברכות לפצועים ואחר כך מסר לידי מנהל הסניף התל אביבי ה' הוכדורף בשביל רב החובל ה' שטיינדלר אלבום שיר השירים בשם העיר תל אביב לאות הוקרה וידידות בהזדמנות נסיעתו המאה לארץ והביאו עולים הנה. ה' דיזנגוף הביע את משאלתו שהיא בודאי משאלת הישוב כולו שחברת לויד טריאסטינו תמנה את ה' שטיינדלר לרב־החובל של האניה „תל אביב“ (לפנים „מרטה וואשינגטון“. הוא הביע את צערו, שאין באפשרותו לברך ברכה אישית את חתן היובל על עזרתו הרבה שהגיש תמיד לעולים לא"י ועל השרות הטוב של החברה.
בהשתדלות המנהלים קאזאטי והוכברג עלו ב"כ עתונים שונים על האניה „איטליה“ לסיירה ולברך את רב החובל ליובלו. ה' שטיינדלר היה במצב מדוכא מאד ולא יכול לעצור את דמעותיו: „עשרות שנים אני מוביל עולים לארץ ישראל ולא אירעה להם כל תאונה, רק ביום חגיגת יובלי פגע בי כה קשה הגורל האכזרי, במה אוכל להתנחם?“ ה' וולמן ניחם את ה' שטיינדלר וציין, שהיישוב היהודי יודע להעריך את מפעלו הממושך, –הבאת רבבות עולים בריאים ושלמים.
ה' מוחמד עטיה עתונאי ערבי אמר שאם ה' שטיינדלר לא נכנס לסבכים הפוליטיים השוררים בארץ זו, הרי הידידות עצמה מחייבת לברכו, ובפרט שה' שטיינדלר שייך לגזע השמי, גזע כולנו.
רב החובל הודה בהתרגשות לעתונאים, ביקש להבין לרוחו אחרי המקרה האיום ביום חגו, עמד על חובתו בתור איטלקי ויהודי והבטיח להמשיך בקו זה גם להבא.
"העולם", שנה עשרים ושתיים, גיליון י"ג–י"ד, 29 במרץ 1934, עמ' 14. העתק דיגיטלי באוסף עיתונות יהודית היסטורית של הספרייה הלאומית.