
ה„רקס“ לרגלי הכרמל
בקוצר רוח חכו כולם לקראת בואה של אנית ענק זו, ועוד יותר השתוקקו לראות במו עיניהם את האניה הזאת שהיא עולם מלא. ובאמת הפך יום בואה של ה„רקס“ למפרץ חיפה ליום חג לחברת שבאו מכל קצות הארץ לאניה זו [השיבוש במקור].
בשעה שלש וחצי התאספו כל המוזמנים, ובאי כח העתונים מכל הארץ על רציף הנמל בחיפה, והפליגו לאניה. החג הורגש עוד יותר על גבי האניה עצמה. דגלי כל הארצות התנוססו וביניהם – הדגל הלאומי העברי בצבע תכלת לבן שהתנופף לימין הדגל של חברת לויד-טרייסטינו.
לאחר שהיה קצרה באניה נפגשו המוזמנים עם מנהל החברה בתל אביב מר הוכדורף, שקבל אותם בחביבות רבה ואמר להם שעליהם להרגיש את עצמם כמו בביתם. אח"כ הועלו הנוכחים במעלית לקומה השביעית מתוך 13 הקומות שבאניה.
קומה זו המכילה בתוכה את אולמי השעשועים של המחלקה הראשונה, היא כאילו עולם קסמים. הברק הנוצץ מכל הרהיטים, התזמרות, וכו', השרו מצב רוח מרומם על המסובים.
בשעה ארבע הופיע על האניה המושל מר קית-רוטש, וסגנו מר ביילי, ראש עירית חיפה חסן שוקרי, ועוד נכבדים מלווים ע"י קפיטן אחד. אלה הצטרפו למוזמנים והלכו יחד לבקר את האניה.
על כל צעד ושעל יש הפתעה והמצאה חדשה, החל מתחנת הרדיו, ששם נדפס גם עתון האניה בארבע שפות (באותה שעה קבלנו את הידיעות האחרונות מהמרד ביון), ועד לחדר הקפיטן עם הסידורים החדישים ביותר המיוחדים לאניה זו, ועד הסיפון עם ברכות השחיה הרחבות, אולמי הספורט והאולמים למשחקי הילדים, בית החולים הגדול והנהדר.
ממעל התנוסס הסרט הכחול באורך של 50 מטר, שהאניה קבלה עבור מהירותה הגדולה, וכך הנחילה מפלה לאניה הגרמנית „ברמן“.
בבוא הערב הודלקו האורות והמוזמנים חזרו לחוף כשהם מוקסמים „מעולם הדמיון“ הזה, שנדמה כי רק על הבד אפשר לראות כדוגמתו.
קרני האור של האניה הגדולה „רקס“ לותה את החוזרים בדרכם עד תל אביב.
בתל אביב, – נראתה האניה באופק והוכרה מיד בשפע האורות שלה שהאירו את כל העיר. קהל רב התאסף על יד חוף הים והסתכל בהנאה במראה המרהיב הזה.
"הירדן", שנה ראשונה, מס' 257, 13 במרץ 1935, עמ' 4. העתק דיגיטלי באוסף עיתונות יהודית היסטורית של הספרייה הלאומית.