עזרה מאנגליה לפתיחת ביה"ס הימי בחיפה – 24 במאי 1938

עזרה מאנגליה לאימון יורדי-ים יהודים

ועד של החבל הימי בלונדון. – ההכנות לפתיחת ביה"ס הימי בחיפה

ההכנות לפתיחת בית הספר הימי בחיפה צעדו צעד הגון קדימה בעקב בפעולתו של מר אהרן בשעת ביקורו בלונדון. לפי בקשת החבל הימי לישראל דן מר אהרן עם ה"בורד אוף טרייד" (מועצת המסחר בלונדון) בכמה שאלות הקשורות בהכשרה הימית של צעירים מארץ ישראל לפי השיטות הנהוגות באנגליה. בהתאם לסידורים שעליהם הוסכם עם המוסדות המוסמכים תיקבע תכנית הלמודים בבית הספר הימי בחיפה באופן שתאפשר לתלמידים להתכונן לבחינות הנדרשות ע"י ה"בורד אוף טרייד" ולעמוד בבחינות אלו בארץ. כן הובטח להתחשב בתקופת הלמודים בבית הספר לגבי הפחתת תקופת ההכשרה המקצועית.

 ד"ר ברדין, מנהל בית הספר המקצועי הטכני, השוהה באנגליה בשליחות החבל הימי לישראל בקר בכמה בתי ספר ימיים ונהל מו"מ עם מוסדות מוסמכים בשאלות הטכניות הכרוכות ביסוד בית הספר הימי בחיפה.

 בשיתוף עם המפקד בישופ, מזכיר הליגה הימית ("ניו ליג") באנגליה, שבעזרתו רבת הערך הובטחה הצלחת פעולתו של מר אהרן, נערכו פגישות עם הלורד אסנדן, יושב ראש הנהלת "פרינס ליין" ועם מנהלי חברות אניות בריטיות אחרות. כתוצאה מפגישות אלו יש לקוות, כי כמה צעירים מארץ ישראל יוכלו להתקבל כמתלמדים באניות בריטיות המהלכות בים התיכון.

 במו"מ עם השלטונות ועם ב"כ חוגי הספנות הבריטית הורגש יחס אוהד, שבוטא גם בהבטחת המיניסטר למושבות בתשובה לשאלה בבית הנבחרים, כי האדמיניסטרציה בארץ ישראל תעודד את חינוכם הימי של תושבי הארץ.

 בלונדון נוצר ועד מיוחד של חבל ימי לישראל בראשותו של אדוארד בארון. ליידי ראדינג, המשמשת בתפקיד של יו"ר "זבולון" ושכבר עשתה הרבה לקרב את יהודי אנגליה לפעולה הימית בארץ ישראל, סייעה במדה רבה מאוד ליצירת הועד. היא תשמש עם לורד טיינהם סגן יו"ר. חברי הועד הם: ליטננט קומנדר קאנאט-כהן וליטננט גולדריך (יועצי כבוד טכניים), המיור פרנק בוסטרד, ברידג'-ואב, קומנדר בישופ – מהליגה הימית, ה' מאכסואל מוריס, – גזבר כבוד, ברנרד מצירס ורקס א. ל. כהן.

 מר אהרון נתבקש ע"י הועד בלונדון להיות המקשר בינו ובין מרכז החבל הימי לישראל בארץ. הועד מטפל עכשיו בארגון המגבית להבטחת התקציב של בית הספר הימי הכולל בין השאר העסקת מורים מומחים מאנגליה ורכישת ספינת לימוד בשביל תלמידי בית הספר הימי.

 חוגים רחבים של יהודים ולא יהודים באנגליה מגלים התענינות רבה בהתפתחות הימאות העברית בכלל,  ובפעולות החבל הימי לישראל בפרט, ויש לקוות, כי היהדות האנגלית כולה תתמוך בפעולה זו במלוא אפשרויותיה.


"דבר", שנה שלוש עשרה, מס' 3953, 24 במאי 1938, עמ' 4. העתק דיגיטלי באוסף עיתונות יהודית היסטורית של הספרייה הלאומית.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s