לחיפוש מהיר בעמוד הקישו: Ctrl + F
בָּאֳנִיָּה, באונייה (aboard, on board): בתוך האונייה ממש, כולל המבנים שעל סיפונה, ולא "על סיפון האונייה" שהיא טעות נפוצה. >> עַל הַסִּפּוּן.
בָּב (port, gangway): פתח במעקה הסיפון העליון או בדופן של אונייה, להכנסה ולהוצאה של מטען או לכניסה וליציאה של אנשים. (gangway באנגלית ימית מיושנת הוא גם "מעבר" כלשהו לאנשים באונייה, למשל מעבר בין שתי שורות של מטענים בסַפנה.) >> סֻלַּם הָבָּב, סִפּוּן הַמָּתְנַיִם. [איור]
בַּב כְּנִיסָה (gangway port, entrance port): פתח בדופן אונייה, מצויד בדלת אטימה, לכניסה וליציאה של אנשים כשהיא רתוקה לרציף; באוניות מפרשים מלחמתיות גדולות: פתח בדופן במפלס סיפון התותחים הראשי, דרכו עלו אנשים מסירה אל האונייה. [איור]
בַּב מִטְעָן (cargo port): פתח בדופן אונייה, מצויד בדלת אטימה, להכנסה ולהוצאה של מטען כשהיא רתוקה לרציף. = פֶּתַח לְמִטְעָן.
בִּגְדֵי סְעָרָה (oilskin, oilskin coat): מעיל ומכנסיים עליונים מאריג אטים למים, לשימוש במזג אוויר סוער. >> כּוֹבַע סְעָרָה.
בַּד מִפְרָשִׂים (sailcloth, canvas): בד חזק מסיבים טבעיים או סינתטיים לייצור מפרשים. = אֲרִיג מִפְרָשִׂים, צַדְרָה. >> גְּלִילָה.
בָּדַק (to overhaul [dated]): בחן את תקינותו של חלק או מכלול מחלקי אוניית מפרשים וציודה. >> סִדֵּר [מערכת חבלים].
בּוֹדֵק יַמִּי (marine surveyor): מומחה מטעם הממשלה, חברת סיווג או חברת ספנות, הבודק את מצבן ותקינותן של אוניות, מכונותיהן וציודן.
בּוּכְטָה [סלנג] (coil of a rope) >> פְּקַעַת חֶבֶל, צְנֵפָה.
בּוֹנֶה אֳנִיּוֹת, בונה אוניות (shipwright, shipbuilder): רב־אומן שמומחיותו בנייה ותיקון אוניות, ובמיוחד אוניות וספינות מעץ. = חָרָשׁ אֳנִיּוֹת, חָרָשׁ סְפִינוֹת, בּוֹנֶה סְפִינוֹת.
בּוּצִית (light boat, skiff, dinghy) >> בִּצִּית.
בּוּקָנִיר (buccanneer): שודד ים, ובמיוחד שודדי הים האירופיים שפעלו באיים הקריביים במאה ה־17 ובתחילת המאה ה־18. = שׁוֹדֵד יָם, פִּירָט.
בּוֹקַעַת קֶרַח (icebreaker) >> שׁוֹבֶרֶת קֶרַח.
בּוֹר סְפִינָה (water receptacle): [לשון חז"ל] כלי קיבול גדול למי שתייה בספינה (לא חבית).
בַּחוֹף (ashore): ביבשה; בנמל או בסביבותיו.
– בַּיָּם וּבַחוֹף (afloat and ashore): באוניות וביבשה.
בַּחֲסִי, בַּחֲסִי הָאֳנִיָּה, בחסי האונייה (in the lee of, in the lee of the ship, under the lee of, under the lee of the ship): בצד הנסתר מן הרוח של אי, של אונייה וכו'. >> חֲסִי, צַד הַחֲסִי, חוֹף הַחֲסִי, בְּסִתְרוֹ שֶׁל הַחוֹף. [איור]
בֶּטֶן הָאֳנִיָּה, בטן האונייה (belly of the ship): כינוי לחלל הפנימי של אונייה, מתחת לסיפון העליון, ללא התייחסות מיוחדת למדור זה או אחר. >> כֶּרֶס הָאֳנִיָּה.
בֶּטֶן הַמִּפְרָשׂ (belly of the sail, bunt of the sail): החלק הנפוח של המפרש. = כֶּרֶס הַמִּפְרָשׂ.
בֵּינַת סִפּוּנִים, בינת סיפונים (between decks, tween decks; steerage, between decks): א) באוניית מטען כללי שבה הסַפְנָה (מחסן המטען) נחלקת לשניים בממד הגובה: החלל למטען בין הסיפון התחתון והסיפון העליון. החלל מתחת לסיפון התחתון נקרא: מחסן תחתון או סַפנה תחתונה (lower hold). באוניות מטען כללי תלת־סיפוניות נקראו חללי המטען לפי סדרם: בינת סיפונים עליונה, בינת סיפונים תחתונה, ספנה תחתונה. ב) באוניות מהגרים שימשה בינת הסיפונים למגורים משותפים של נוסעי המחלקה השלישית, שלא יכלו להרשות לעצמם תאי מגורים נפרדים. = סִפּוּן בֵּינַיִם. [איור] [איור]
– בֵּינַת סִפּוּנִים קִדְמִית (fore tween deck): סיפון הביניים של מחסן המטען הקדמי באוניית משא. >> סַפְנָה קִדְמִית.
– בֵּינַת סִפּוּנִים אֲחוֹרִית (after tween deck): סיפון הביניים של מחסן המטען האחורי באוניית משא. >> סַפְנָה אֲחוֹרִית.
בִּירֶמָה (bireme): [מלטינית: biremis] ספינת משוטים מלחמתית ים־תיכונית מהעת העתיקה, בעלת שני טורי משוטים אחד מעל השני; בכל משוט אחז חותר יחיד. >> דּוּ־טוּרִית. [איור]
בֵּית אַחְרָה, בֵּית הָאַחְרָה (poop): מבנה עילי בירכתי אונייה המשתרע למלוא רוחבה או כמעט למלוא רוחבה ומשמש למגורים. "גג" המבנה נקרא "סיפון בית האחרה". >> בֵּית קַדְמָה, סִפּוּן בֵּית הָאַחְרָה.
בֵּית דִּין יַמִּי (admiralty court [UK], maritime court): בית דין מיוחד החוקר ומכריע בתביעות ובמחלוקות בענייני ספנות (התנגשות כלי שיט, חילוץ והצלה של כלי שיט, נזקים למטען או לנוסעים, ביטוח ימי ועוד). = בֵּית מִשְׁפָט לְיַמָּאוּת, בֵּית דִּין שֶׁל הָאַדְמִירָלִיּוּת [בבריטניה].
בֵּית דִּין לְמַלְקוֹחַ יַמִּי (prize court): בית דין מיוחד בעל סמכות הכרעה בענין החוקיות של תפיסת כלי שיט מסחרי של האויב או של בעלי בריתו בזמן מלחמה או סכסוך בין מדינות.
בֵּית דִּין צְבָאִי יַמִּי (naval court martial): בית דין מיוחד שמקים מפקד אוניית מלחמה או שייטת הנמצאת הרחק מנמל הבית, כדי לשפוט את אחד מאנשי הצוות בעבירה חמורה שביצע בהיות האונייה בלב ים. בדין יושבים שלושה אנשי צוות, שאחד מהם לפחות הוא קצין.
בֵּית הָאַחְרָה (poop) >> בֵּית אַחְרָה.
בֵּית הֶגֶה, בֵּית הַהֶגֶה (wheelhouse, pilothouse): א) המדור בבית הגשר של אונייה ממנו מנתבים ומנווטים את האונייה. נמצאים בו גלגל ההגה, טלגרפים למכונה, מצפן וכו'. שמו הרוֹוֵח: "גשר". >> גֶּשֶׁר. ב) מבנה נמוך על סיפונה של סירה או ספינה, המשמש מחסה להגאי האוחז בגלגל ההגה. [איור] [איור] [איור]
בֵּית הַגֶּשֶׁר (bridge house, bridge): מבנה עילי גבוה על סיפונה הגלוי של אוניית קיטור או מנוע, המשתרע לכל רוחב האונייה, לרוב באמצעיתה או קרוב לירכתיים. בחלקו העליון נמצא בית ההגה. כמו כן נמצאים בבית הגשר חדר מפות, חדר אלחוט, תאי מגורים (בעבר רק לרב החובל והקצינים, כיום גם לדרוגים) ועוד. >> בֵּית הַהֶגֶה, גֶשֶׁר.
בֵּית הַמַּצְפֵּן, בֵּית מַצְפֵּן (binnacle): באוניות מפרשים בימים עברו, ארונית מזוגגת לאחסון המצפנים, שעון החול של מד המהירות ושעוני החול של המשמרת; לרוב נמצאה מלפנים לגלגל ההגה. באוניות קיטור ומנוע בימים עברו, שידת־עץ עגולה ליד גלגל ההגה, ששימשה כַּן למצפן המגנטי ולאביזריו. [איור] [איור]
בֵּית הַסִּפּוּן, בית הסיפון (deckhouse, roundhouse): מבנה נמוך על הסיפון העליון של אונייה, שאינו משתרע למלוא רוחבה. [איור]
בֵּית הַקַּדְמָה (forecastle) >> בֵּית קַדְמָה.
בֵּית הַשַּׁרְשֶׁרֶת (chain locker, chainlocker) >> תָּא הַשַּׁרְשֶׁרֶת.
בֵּית חֶרֶב (centerboard case, centerboard trunk): תיבה צרה באמצע הגוף של סירת מפרשים, לאורך השדרית, בתוכה נמצאת החרב כשהיא מורמת. = אַרְגָּז חֶרֶב. >> חֶרֶב.
בֵּית כֶּלֶא צָף (prison ship. prison hulk) >> אֳנִיַּת כֶּלֶא.
בֵּית כִּסֵא, בית כיסא [באוניית מפרשים] (roundhouse, round-house): תא שירותים קטן וחצי עגול בחלק האחורי של מקור החרטום באוניות מפרשים מלחמתיות, אחד מכל צד, ובו מושב לעשיית צרכים עם חור ניקוז לים. בית הכיסא השמאלי שימש את עוזרי רב החובלים, המידשיפמנים וקציני המשנה, והימני את המלחים שבחדר החולים. הכניסה אל התאים נעשתה מתוך האונייה. רב החובל והקצינים עשו את צרכיהם בבתי כיסא שהותקנו בתוך יציעי האחרה. >> שֵׁרוּתֵי חַרְטוֹם.
בֵּית סִירוֹת (boathouse, boat house): מבנה מקורה בשפת מעגן או בגדת נהר לאחסנת סירות לספורט ולפנאי, בין בעודן צפות או לאחר שנגררו ונמשו מהמים.
בֵּית סְפִינוֹת (ship shed): מבנה מקורה על שפת נמל, מצויד בממשה, לאחסנת ספינות משוט מלחמתיות לאחר שנגררו ונמשו מהמים. = מַחֲסֵה אֳנִיּוֹת. >> מִמְשֶׁה.
בֵּית סֵפֶר יַמִּי (nautical school, maritime school): בית ספר להכשרת אנשי ים לצי המלחמתי או לצי המסחרי. >> אָקָדֶמְיָה יַמִּית.
בַּיִת צָף (houseboat, float house) >> סְפִינַת מְגוּרִים.
בֵּית קַדְמָה, בֵּית הַקַּדְמָה (forecastle): מבנה עילי נמוך בחרטום אונייה, מעל הסיפון הראשי, המשתרע למלוא רוחבה. לפנים שימש למגורי המלחים ולימים כמחסן לרב המלחים. גג המבנה נקרא "סיפון בית הקדמה". >> מְגוּרֵי הַחַרְטוֹם, מְגוּרֵי הַמַּלָּחִים, בֵּית אַחְרָה. [איור]
בֵּית תּוֹתָח (casemate): עמדת תותח משוריינת באוניית מערכה או בסיירת, הבולטת בדרך כלל מהדופן; התותח יורה מתוך העמדה דרך אשנב ירי. [איור]
בֵּית תּוֹתָחִים (casemate): מבנה משוריין על הסיפון העליון של אונייה מחופת־שריון, שגונן מכל עבר על תותחיה הראשיים ואנשי צוותם.
בַּלּוּט יָם (barnacle): סרטן ימי זעיר, מוקף שריון גירני בצורת בַּלּוּט או חרוט קטום; נצמד לסלעים שבקו המים ולתחתית כלי שיט ומתקנים ימיים. >> זָקָן, צִמְדָה, תּוֹלַעַת אֳנִיּוֹת. [איור]
בֹּלֶט, בולט (freeboard): המרחק האנכי מקו המים (קו הטעינה הקיצי) של אונייה עד הסיפון הגלוי והרציף שלה. הוא נמדד באמצע האונייה, וגודלו קובע את גודל הציפה הרזרבית של האונייה. = גֹּלִי [מיושן]. [איור] [איור]
בִּמְאֻנָּךְ, שַׁרְשֶׁרֶת הָעֹגֶן בִּמְאֻנָּךְ, שרשרת העוגן במאונך (up and down, the anchor chain is up and down) >> עֹגֶן נִצָּב.
בְּמִפְרָשִׂים (under canvas, under sail): לציון שיט במפרשים בניגוד לשיט עם מנוע.
– בְּכָל מִפְרָשֶׂיהָ, האונייה שטה בכל מפרשיה (in full sail): ייאמר על אונייה המניפה את מערך המפרשים שלה בשלמותו. = בִּמְלֹא מִפְרָשֶׂיהָ, האונייה שטה במלוא מפרשיה. >> בְּמִפְרָשִׂים מְצֻמְצָמִים.
– בְּמִפְרָשִׂים מְצֻמְצָמִים, האונייה שטה במפרשים מצומצמים (under shorten sail): מצבה של אונייה שהורידה חלק ממפרשיה או הקטינה את שטחם על ידי גלילה או פתילי צמצום. >> בִּמְלֹא הַמִפְרָשִׂים.
– בְּמִפְרָשִׂים פְּרוּשִׂים בִּמְלֹאָם, האונייה שטה במפרשים פרושים במלואם (under plain sail): ייאמר על אונייה השטה במפרשים "חלקים", שלא צמצמו את שטחם באמצעות פתילי צמצום ועל כן אין בהם קפלים. >> צִמְצוּם מִפְרָשִׂים.
בִּמְרוֹמֵי הַתְּרָנִים (aloft) >> לְמַעְלָה.
בָּמֳתֵי יָם (high seas, open sea): [מליצי] מרחבי הים הרחוקים מן החוף, לב ים. >> מֶרְחָבֵי הַיָּם, הַיָּם הַפָּתוּחַ, לֵב יָם.
בִּנְיַן אֳנִיּוֹת, בניין אוניות (shipbuilding): מקצוע התכנון והבנייה של כלי שיט; אומנות הבנייה של אוניות. = בְּנִיַּת אֳנִיּוֹת, חֲרֹשֶׁת אֳנִיּוֹת, חֲרֹשֶׁת סְפִינוֹת.
בְּסִיס אַסְפָּקָה, בסיס אספקה לאוניות (victualling yard): בסיס לאספקת מזון וכו' לאוניות הצי המלחמתי.
בְּסִיס הַצִּי (naval base) >> בָּסִיס יַמִּי.
בָּסִיס יַמִּי (naval base): נמל צבאי ולצדו בחוף מפקדות, בתי מלאכה, מחסני ציוד ותחמושת, מתקני הדרכה וכו' של הצי המלחמתי. = בְּסִיס הַצִּי. >> מִסְפֶּנֶת הַצִּי.
בְּסִתְרוֹ שֶׁל הַחוֹף, בְּסֵתֶר הַחוֹף (under the lee of a shore): מצבה של אונייה המוצאת מחסה בצדו החסוי מהרוח של חוף. ההיפך מכך כאשר היא נמצאת בחוף החסי (on a lee shore). >> חוֹף הַחֲסִי, בַּחֲסִי. [איור]
בַּעַל אֳנִיָּה, בעל אונייה (ship owner): האדם או החברה על שמם רשומה האונייה במרשם האוניות. בְּעָלִים (owner). = בַּעַל סְפִינָה.
בִּצִּית, ביצית (light boat, skiff, dinghy): [לשון חז"ל] סירה קטנה הנישאת על סיפונה של ספינה או נגררת אחריה ומהווה חלק מציודה. נקראת גם בוצית.
בַּקְבּוּק מְתִיחָה (bottle screw) >> מוֹתְחָן בָּרְגִּי.
בִּקֵּעַ, ביקע (חָבִית, סִירָה) (to stave): שבר או עקר קרש מדופנה של חבית עץ; ניגח ושבר את דופנה של סירת עץ. = רִסֵּק. >> לִמּוּד.
בַּקָּרַת נְזָקִים (damage control): פעולות החרום הסדורות המבוצעות בכלי שיט כדי להצילו מטביעה אם פרצה בו שריפה, עלה על שרטון, התמלא מים, נפגע מאש אויב וכדומה.
בַּרְדֶָּס (cowl): כיסוי בקצה ארובת אוורור, האוסף את זרם האוויר או הרוח ומכוונם פנימה. לעתים ניתן לסובב אותו לכיוון הרצוי. >> אֲרֻבַּת אִוְרוּר. [איור]
בַּרְוָז, ברווז (belaying cleat): [סלנג, תרגום מרוסית: אוּטְקָה] מאחז בעל שתי קרניים לקשירת חבל. = מַאֲחַז שְׁלִיבָה, מַאֲחַז דּוּ־קַרְנִי, אֶחֶז קַרְנַיִם. [איור]
בַָּרוֹמֶטֶר (barometer, glass): מכשיר למדידת הלחץ האטמוספרי לשם חיזוי מזג האוויר. >> יְרִידַת הַבָּרוֹמֶטֶר, עֲלִיַּת הַבָּרוֹמֶטֶר.
בְּרִיג (brig): אוניית מפרשים דו־תורנית, על תורנה הקדמי שלושה מפרשים רוחביים ועל תורנה הראשי מפרש גף ראשי ושני מפרשים רוחביים (עילי ועלעילי). [איור]
– בְּרִיג מְלֵא מַעֲטֶה (ship brig): אוניית מפרשים דו־תורנית, על כל אחד מתרניה שלושה או ארבעה מפרשים רוחביים, כמו באונייה מלאת־מעטה. בנוסף להם מפרש גף אורכי מאסף (מאחורי המפרש הראשי הרוחבי). = בְּרִיג כְּלִיל מַעֲטֶה. [איור]
– בְּרִיג תּוֹתָחִים (gun brig): אוניית מפרשים מלחמתית קטנה מתקופת המלחמות הנפוליאוניות, בעלת מערך מעטה של בריג מלא־מעטה וחמושה בדרך כלל ב-12 תותחים. שימשה בראשית דרכה ללחימה במים פנימיים ובמימי חופים, ולימים גם מעבר לים. [איור]
בְּרִיגָנְטִינָה (brigantine): אוניית מפרשים דו־תורנית, על תורנה הקדמי מפרשים רוחביים כמו של אונייה מלאת-מעטה, על תורנה הראשי (האחורי) מפרש גף תחתי ומפרש גף עילי. = בְּרִיגָנִית. [איור]
בְּרִיזָה (breeze) >> רוּחַ.
בְּרָכָה (salute) >> הַצְדָּעָה.
בַּרְקָה, בארקה (barque, bark): א) במאה ה־18: כינוי לאוניית מפרשים קטנה; וגם: אוניית מפרשים בעלת שלושה תרנים, על תרניה הקדמי והראשי מפרשים רוחביים (תחתי, עילי ועלעילי), ועל תורנה האחורי מפרש תחתי אורכי ומפרש עילי רוחבי (ללא מפרש עלעילי). ב) במאות 19–20: אוניית מפרשים מסחרית בעלת שלושה תרנים או יותר, שעל כולם מערך שלם של מפרשים רוחביים ועל תורנה האחורי מפרשים אורכיים. [איור]
בַּרְקֶנְטִינָה (barquentine): אוניית מפרשים תלת־תורנית, על תורנה הקדמי שלושה מפרשים רוחביים, ועל תרניה הראשי והאחורי מפרשים אורכיים. = בַּרְקָנִית. [איור]
בַּר שַׁיִט (navigable): מתאים מבחינה פיסית לתנועת כלי שיט דרכו, שספינות יכולות לשוט בו. = עָבִיר לִכְלֵי שַׁיִט.
עדכון אחרון: 9 במרץ 2023. אין לעשות במילון שימוש שאינו הוגן ללא רשות מפורשת.